Suomen Ilmailuliiton hyväksymä kouluttaja
Accredited by Finnish Aeronautical Association

PALVELUT

Tandem-lento

Kaksipaikkaisella liitimellä eli tandemilla tutustut turvallisesti lajiin kokeneen pilotin kanssa. Tandemlento tarjoaa lyhyen perehdytyksen jälkeen kokemuksen varjoliidosta ja antaa välähdyksen siitä, millaista on lentää lintujen lailla. Lennon pituus vaihtelee päivän kelin mukaisesti. Jos lento kestää alle 20 minuuttia, saat halutessasi toisen lennon maksutta.

Hinta: 195€

Lisäpalvelut:
Tapaturmavakuutus 20€
Kuvaus 30€

Introkurssi

Päivän mittaisella introkurssilla tutustut varjoliitoon lajina syvällisemmin. Harjoittelemme siiven käsittelyä, tutustumme varusteisiin ja toivottavasti sytytämme kipinän tulevalle harrastukselle! Päivä huipentuu tandemlentoon.

Kysy lisää päivämääristä ja hinnoista!
Peruskurssit
Suomi ja Espanja
14-21 päivää
Peruskurssi antaa valmiudet toimia itsenäisenä pilottina (PP2-taso). Teoriaosuus ja käytännön harjoitukset sekä ensimmäiset matalat lennot suoritetaan Suomessa. Lentotoiminnan osuus koulutetaan Suomessa tai Espanjassa. Ensimmäiset rinnestartit Espanjassa tehdään matalahkoilta ja helpommilta rinteiltä ja vähitellen siirrymme "oikeille" starttipaikoille harjoittelemaan lentotoimintaa helpoissa olosuhteissa. Suomessa lennämme riittävän määrän turvalliseen hinaustoimintaan tarvittavia startteja, joten kurssin jälkeen voit jatkaa harrastastusta Suomen kentillä ja ulkomailla. Vapaalento-osuuden jälkeen voit jatkaa moottoroidun varjoliidon kurssille.
Peruskurssimme sopivat erityisesti motivoituneelle pilotin alulle, joka haluaa päättäväisesti aloitttaa uuden harrastuksen ja ottaa jo kurssiajasta kaiken irti. Koulutuksemme tähtää ensimmäisestä päivästä alkaen aktiivisen harrastustoiminnan aloittamiseen. Lajikokeiluun suosittelemme osallistumista tandemlennolle ja tutustumiskurssille. Tavoitteemme on kouluttaa Suomen  turvallisimmat pilotit ja tulevaisuuden parhaat matkalentäjät!
Lisätietoja varjoliidosta lajina löydät vaikkapa Suomen Ilmailuliiton sivuilta.

Rinnelentoa Porlammilla
 1. Tehokas koulutus
  Painotus tekemällä oppimisessa!
 2. Pilotilta pilotille
  Kaikki kouluttajamme ovat itse aktiivisia ja taitavia lentäjiä.
Liittyminen laskukierrokseen Nummelan kentällä moottoroidulla varjoliitimellä
Alkaen

1950€

Algodonales , Sierra de Lijar. Etualalla "Twin Peaks,", yksi tyypillinen matkalentojemme käännepiste
Varjoliidon jatkokurssi
Espanja
3-14 päivää
Algodonalesin ja Agerin seudut ovat suosittuja eurooppalaisten lentokoulujen matkakohteita eikä suotta. Keli on useimmiten lennettävää ja startteja löytyy varsinkin "Algosta" kaikille ilmansuunnille. Laskupellot ovat isoja, joten itsenäisellä pilotilla ei tule ongelmia, vaikka matkalennosta ei kokemusta olisikaan. Täällä monet pilotit tekevätkin ensimmäiset irtautumisensa kotirinteen turvasta suureen tuntemattomaan.
Jatkokurssilla syvennämme erityisesti termiikkilennon osaamista ja opettelemme rinnestarttien turvallisen suorittamisen. Kurssin tavoitteena on saada paljon lentokokemusta turvallisesti. Hieman kokeneempien lentäjien kanssa tutustumme myös matkalennon perusteisiin kuten sääennusteiden (Skew-T) tarkempaan lukemiseen, reitin suunnitteluun ja reitin adaptaatioon vallitsevien olosuhteiden mukaan.
Kurssille osallistumisen minimivaatimuksena on PP 2- taso sekä kyky startata ja laskeutua itsenäisesti.  Jatkokurssiin kuuluu ohjattu maakäsittelyn harjoituspäivä sekä verkkoluento Suomessa ennen matkaa. Ryhmän koko on enintään seitsemän pilottia.

Antti laskeutumassa auringon laskiessa usean tunnin matkalennon jälkeen. Ager, Espanja
#flyager
 1. Edulliset lennot
  Lentopaikat ovat helposti saavutettavissa.
 2. Kelivarmat kohteet
  Enemmän lentämistä, vähemmän odottelua.
 3. Kokenut tiimi
  Tunnemme lentopaikat kuin omat taskumme.
 Ager, Espanja
Hinta sisältää kurssisisällön lisäksi kimppakyydin lentokentältä (Malaga tai Barcelona, kohteesta riippuen), kartat ja reittipisteet, kuljetukset startteihin ja illalla majapaikkaan sekä tymäpäivien vaihtoehtoisen ohjelman.
Majoituksen kulut riippuvat ryhmän koosta ja majoituksen tasosta, tyypillisesti 10-50€/hlö/yö. Majoitumme yleensä omassa talossa, jossa on mahdollisuus ruoanlaittoon, peseytymiseen ja varusteiden huoltoon.
Alkaen

85€/vrk

Kymmenien kotkien kanssa iltalennolla. Ager, Espanja
#flyager
XC-kurssi
Espanja, Italia, Itävalta
3-10 päivää
XC-kurssilla pääpaino on nimensä mukaisesti matkalentämisessä. Matkalla keskitymme lentotoimintaan. Ennen matkaa kurssilaiset saavat mahdollisuuden osallistua  verkkoluennolle, joissa käydään läpi tärkeimmät matkalennon suunnitteluun ja toteutukseen liittyvät periaatteet. Hiomme myös tarvittaessa starttitaidot kuntoon yhteisen maakäsittely- ja valmistelupäivän aikana ennen matkaa, jotta kohteessa pääsemme heti keskittymään olennaiseen.
Kurssin aikana opit suunnittelemaan lennon sääennusteen ja paikallisen topografian huomioon ottaen, turvallisen päätöksenteon prosessin lennon aikana sekä tietysti tutustut yhteen maailman hienoimmista lentopaikoista. Tavoitteena on kerätä reilusti lentotiimaa oman osaamisen rajoissa.
Osa kursseista järjestetään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.
Kurssi soveltuu parhaiten PP4- vaatimukset täyttävälle pilotille.
Valmistautuminen starttiin. Ager, Espanja
 1. Edulliset lennot
  Lentopaikat ovat helposti saavutettavissa.
 2. Kelivarmat kohteet
  Enemmän lentämistä, vähemmän odottelua.
 3. Kokenut tiimi
  Tunnemme lentopaikat kuin omat taskumme.
Alkaen
Antti alppilennolla Kelly Farinan kanssa. Greifenburg, Itävalta
#masteringparagliding

85€/vrk

Hinta sisältää kurssisisällön lisäksi kimppakyydin lentokentältä (Malaga tai Barcelona, kohteesta riippuen), kartat ja reittipisteet, kuljetukset startteihin ja illalla majapaikkaan sekä tymäpäivien retket lähiseudulla.
Majoituksen kulut riippuvat ryhmän koosta ja majoituksen tasosta, tyypillisesti 10-50€/hlö/yö. Majoitumme yleensä omassa talossa, jossa on mahdollisuus ruoanlaittoon, peseytymiseen ja varusteiden huoltoon.
Kärkölän lentopaikka iltahämärissä
Muut matkat ja palvelut
Italia, Espanja, Kenia...
3-21 päivää
Onko teillä muutaman innokkaan lentäjän porukka ja haluaisitte laajentaa kokemustanne turvallisesti ulkomaan lentoihin, rinnestartteihin ja matkalentoon, mutta irlannin murteella annettu opastus, espanjalainen turvallisuuskulttuuri tai liftaaminen Agerin takamaastossa eivät houkuttele? Järjestämme  tilauksesta räätälöidyn kurssin tai opastetun matkan valitsemaanne kohteeseen. Tarjoamme edullisesti suomalaisen varjoliidon opettajan mukaanne huolehtimaan käytännön järjestelyistä ja ennen kaikkea turvallisesta lentotoiminnasta. Huom! Opastamme vain kohteissa, jotka ovat meille itsellemme tuttuja ja joissa lennämme aktiivisesti. Jos emme itse pysty tarjoamaan palvelua, voimme kuitenkin useimmiten suositella paikallista, meille tuttua ja hyväksi havaittua palveluntarjoajaa.

Suomessa tarjoamme räätälöityjä lentopäiviä tai harjoittelupäiviä esimerkiksi startti- ja maakäsittelytaitojen parantamiseen, "rusty pilot-" päiviä lentotauon jälkeen sekä henkistä valmennusta esimerkiksi onnettomuudesta toipumiseen. Kysy lisää!
Keskittynyt ilme ennen sadan kilometrin kolmiolentoa
Oikea starttitekniikka on turbulenttisissa olosuhteissa ehdoton edellytys